Verlost van hoofdpijn of migraine met acupunctuur

Word jij geplaagd door chronische hoofdpijn? Dan ben je niet de enige, want 1 op de 6 mensen heeft hier last van. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat acupunctuur effectiever kan zijn dan medicatie om hoofdpijn te verlichten.

Hoofdpijn of migraine kan zo heftig zijn dat het elk aspect van je leven beïnvloedt. Acupunctuur wordt veelvuldig ingezet bij hoofdpijn en kan een enorme verlichting geven, zonder de bijwerkingen die de meeste medicijnen hebben. Hoofdpijn, migraine én de onderliggende oorzaken ervan worden al duizenden jaren succesvol behandeld met acupunctuur en Chinese geneeswijzen.

In de Chinese geneeskunde is de ene hoofdpijn de andere niet. Daarom hangt het van een heel aantal zaken af wat jouw specifieke Chinese diagnose is en dus welke behandeling je nodig hebt. Om tot een goede diagnose te komen, stel ik in mijn praktijk heel veel vragen, waaronder:

  • Zit je hoofdpijn achter je ogen en bij je slapen, of meer bovenop je hoofd?
  • Wanneer op de dag krijg je hoofdpijn (bijv. bij het opstaan al, of juist ’s avonds)
  • Wordt het beter als je in een donkere kamer gaat liggen, of bijvoorbeeld een koud washandje op je hoofd legt?
  • Is het een doffe, bonkende pijn of juist een scherpe stekende pijn?

Met het antwoord op deze vragen kan ik dan een behandelplan specifiek voor jouw geval opstellen.

Het uitgangspunt van de Chinese geneeskunde is dat er een vorm van levensenergie (Qi, spreek uit tsjie) door je lichaam stroomt, via energiebanen of meridianen. Deze meridianen verbinden ook alle organen met elkaar. Volgens de Chinezen ontstaat pijn of ziekte als de doorstroming van Qi in het lichaam niet goed gaat. Met acupunctuur kunnen we specifieke punten op de meridianen stimuleren en daarmee de vloeiende doorstroming van Qi door de meridianen herstellen.

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft en in welke frequentie is wisselend. Soms reageert de hoofdpijn heel snel en ervaart de cliënt na de eerste behandeling al veel verlichting; is de klacht ernstiger of al langere tijd aanwezig dan zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Wil je nu eindelijk weleens van die hoofdpijn af en ben je het zat om alsmaar pijnstillers te slikken? Bel dan vandaag nog en maak een afspraak, ik help je graag!