Overgangsklachten en Reuma

Ik liep al jaren met de pijn in me knieën van de reuma/artrose . Hierdoor was ik vaak uitgeput door de pijn en kon ik juist ook door de pijn heel slecht slapen. Daarbij kwam de overgang er ook nog eens bij en werd het slapen helemaal een drama. Ik had in het verleden al eens een keer acupunctuur gehad bij iemand (25 jaar geleden) en wist wat dat kon doen met je. Want na jaren ziekenhuis in en uit diverse therapieën ging ik op zoek naar een goede acupunctuur. Nou en gevonden en wat ben ik blij met het resultaat.

Na een aantal behandelingen ga ik s’avonds naar bed en heb ik geen pijn, de opvliegers zijn er amper en ik slaap aan één stuk. Wat geweldig!!!!

Voor mij is Mariska Vet een aanrader!!!!!

  • C.S.

*****

Chronische blaasontsteking


Uit het niets kreeg ik opeens blaasontsteking, toen nog een keer en daarna ging de blaasontsteking niet meer weg. Ca. 2 dagen na weer een kuur was de blaasontsteking alweer terug.Na zeker 2 jaar een onderhoudsdosering antibiotica (waar de blaasontsteking soms gewoon doorheen kwam) was ik ten einde raad op internet aan het zoeken.Daar kwam ik een stukje tegen van een mevrouw met hetzelfde probleem, zij was geholpen door acupunctuur. Daardoor ben ik bij Mariska Vet terechtgekomen.Na een aantal behandelingen vroeg zij mij te stoppen met de antibiotica, dat vond ik heel eng. Zo snel al?Maar ze had gelijk, ik ben nu ongeveer 10 maanden zonder antibiotica èn zonder blaasontsteking. Heel erg bedankt Mariska!

Hartelijke groet, Betty

*****

Zenuwpijn in rug en been


Heel onverwachts kon ik niet meer lopen en al helemaal niet meer zitten door een beklemde zenuw in de onder rug door artrose.
Na lang onderzoek en 3 injecties in mijn rug ( wat maar een klein beetje hielp) op de pijnpoli en operatie nog steeds heel veel pijn.
In januari we zijn dan een jaar verder ben ik wel wanhopig omdat de arts vertelde dat ik er maar mee moet leren leven. 
Iemand zei probeer eens acupunctuur en mijn fysiotherapeut zei dat moet je doen.
Nou gelijk afspraak gemaakt en toen ik binnen kwam voelde het gelijk goed, Mariska het voelde gelijk vertrouwd, dat was zo fijn, eindelijk werd er naar me geluisterd.
Na de eerste keer was de zenuw in mijn been pijn vrij of eigenlijk afgevlakt en de volgende dag heb ik geen pijnstillers meer geslikt. De kwaal is niet weg die voel ik wel maar het is weer leefbaar.
Door de vele medicatie was mijn lichaam helemaal van slag, ook door alle spanningen, nu een paar weken later is mijn energie level weer rustig daardoor krijg ik ook energie en mijn bloeddruk is beter dus die medicatie ben ik ook af aan het bouwen.
Ik ben heel blij met jou Mariska en mijn man nog meer zeg hij.

Karin van Mourik

*****

Pijn in onderbenen, moeilijk slapen en enorme stijfheid 

Ik ben al jaren rugpatiënt. Tijdens een vakantie in Zuid Spanje kreeg ik veel onderbeenpijn in beide benen door het lopen op de enorme bergen en dalen. Na een half jaar fysiotherapie en gebruik van het TENS apparaat om de pijn te verminderen ben ik naar Mariska gegaan voor acupunctuur behandelingen. Ook heb ik in deze periode Nordic walking stokken gekocht, en na enkele lessen ben ik veel gaan wandelen met de stokken. Dat hielp mee in prettiger wandelen en meer houvast tijdens het lopen. 

In 2 maanden heb ik na 12 acupunctuur behandelingen veel minder pijn in mijn benen. De stijfheid is stukken minder, en ik slaap weer veel beter. Ik voel me relaxter en durf weer te hopen en op reis te gaan naar het buitenland. Wij blijven voorzichtig, want problemen voorkomen is nog beter.

Dank aan Mariska voor de rustige behandelingen. Voordat de naaldjes worden gezet, wordt er met de hand gezocht naar een gevoelige plek onder de huid. Dat gedeelte van de behandeling doet even zeer. Maar als de naalden op hun plek zitten volgt een enorm relax moment waar ik dikwijls bij in slaap val of geniet van de rust met mooie muziek om me heen. Een aanrader. Wie weet wat u mag ervaren? Ik hoop op verbetering van uw gezondheid net zoals dat bij mij gebeurt.  

Dank, Christa van Lienden

*****

Chronische blaasontstekingen na chemotherapie

Aan een lange behandeling wegens borstkanker met onder andere chemotherapie hield ik een chronische blaasontsteking over. Een half jaar dagelijks antibiotica slikken was het advies van de artsen. Ik had al zoveel medicatie gehad dat ik op zoek ging naar een alternatief. En dat was Acupunctuur Maarssen! De behandelingen hadden snel effect; de blaasontstekingen verdwenen en mijn hele energielevel nam toe. Ik ben heel blij dat ik Mariska gevonden heb. 

–S.

*****

 
Heftig transpireren als bijwerking van hormonen
Een vrouw van 78 jaar kwam in de praktijk vanwege heftige zweetaanvallen. Dit was een bijwerking van de hormoonmedicijnen die ze moet gebruiken na borstkanker. Wel 5 keer per dag begon ze heftig te transpireren, waardoor haar kleding doorweekt raakte. Ook ‘s nachts gebeurde dit nog een paar keer en daardoor sliep ze slecht. De aanvallen begonnen meteen na het starten met de medicijnen en in de loop der jaren werd het steeds erger. Door de zweetaanvallen werd ze flink gehinderd in haar dagelijks leven.
We zijn begonnen met acupunctuur en specifiek op haar situatie aangepaste Chinese kruiden. Na 8 behandelingen in 5 weken tijd had zij bijna geen zweetaanvallen meer en kon de frequentie van de behandelingen afgebouwd worden. Zij komt nu nog ééns in de zes weken voor een onderhoudsbehandeling en het gaat nog steeds heel goed.
(Gepubliceerd met toestemming van de betrokkene)
 
*****

Via Facebook: Multiple Sclerose

Ik heb Multiple Sclerose (MS) en daardoor veel last van pijn en spasmen, slecht slapen en moeilijk lopen. Dankzij Mariska gaat het steeds beter en ben ik nu bezig met het afbouwen van medicatie wat erg goed lukt. Ik heb minder last van spasmen, slaap nu de hele nacht door en de pijn is zo goed als weg! Zeker het aanbevelen waard!

— René

*****

Via Facebook: Frozen Shoulder

Toen bij mij de diagnose “frozenshoulder” geconstateerd werd,heb ik
Div fysio behandelingen gehad,zonder resultaat helaas.
De pijn was inmiddels ZO erg dat ik alleen nog maar op mijn rug kon slapen.
Met uitkleden moest mijn partner of dochter helpen .
Ik ven gaan googelen en kwam acupunctuur Maarssen tegen!
Heb gebeld en gevraagd of ik daar baat bij zou hebben gezien mijn klacht!
Ben nu zes behandelingen verder
En ow wat ben ik blij
Ik kan mijzelf weer uitkleden en ben nu 80% pijnvrij.
Mariska verstaat haar vak!
Super blij ben ik dat ik deze stap heb genomen!

— Monique

*****

Neuropathie in de voeten na chemotherapie

Ik heb vijf jaar geleden  kanker gehad en  daardoor drie maanden chemo kuren.
Door de chemo kreeg ik neuropathie in mijn voeten. Op zich mee te leven, maar wilde toch wel af van die doofheid in mijn voeten.  Via internet kwam ik in contact met Mariska.
Na tien weken behandeling kan ik zeggen dat ik redelijk af ben van de tintelingen en doofheid in mijn voeten. Ik kan mijn tenen weer goed bewegen en heb houvast in mijn schoenen.
Met rustgevende muziek op de achtergrond en een fijne sfeer in de praktijkruimte.
Ook neemt ze ruim de tijd voor een gesprek en geeft tips om kwaaltjes te verhelpen.
De praktijk van Mariska is echt een aanrader.

— Vera

*****

Chronische beenblessure

Een vrouw van rond de 40 had vorig jaar in de zomer een vervelend ongelukje. Tijdens een bezoek aan een klimbos knalde zij hard met haar scheenbeen tegen een houten platform. Het been was niet gebroken, maar de plek was wel dik, verkleurd en erg pijnlijk. Een half jaar later was het nog steeds niet over. Het scheenbeen was nog zo gevoelig dat ze niet kon hardlopen en zelfs met wandelen rustig aan moest doen. Ook was het nog steeds enigzins dik en verkleurd.

De behandeling begon met het dagelijks aanbrengen van een pleister met Chinese kruiden om het herstel op gang te brengen en met 2 acupunctuurbehandelingen per week voor de eerste twee weken. Al snel merkte zij dat er iets aan het veranderen was op de plek van de blessure en dat het steeds minder gevoelig werd. Na nog 7 behandelingen, eerst 1x per week en later eens per 2 weken, is zij nu helemaal klachtenvrij en kan ze alles weer doen!

(Gepubliceerd met toestemming van de betrokkene)

*****

Via Facebook:

Al 2 jaar heb ik veel pijn en problemen van een nekhernia, na vele behandelingen bij verschillende artsen en fysio helaas geen positief resultaat weten te behalen. Na wederom stagnatie uiteindelijk doorverwezen voor een pijninjectie.. Tot ik een tip kreeg over acupunctuur in Maarssen, hiervoor niet eerder mee bekend ook, en dacht na alles het proberen waard! En wat ben ik blij en dankbaar voor deze tip, na 6 behandelingen is de pijn heel veel minder, slaap ik hele nachten weer door en hoef ik geen pijnstillers meer te slikken! Wat een verschil! Daarnaast krijg ik elke dag meer energie, ben ik vrolijker en positiever! We gaan door! Ook als persoon voelt het bij Mariska Vet erg fijn, ze is oprecht, geinteresseerd en behulpzaam! Kortom, ik kan iedereen met vergelijkbare pijnproblemen “Acupunctuur Maarssen” zeker aanbevelen! Dankjewel Mariska! Groetjes J.

*****

Mariska,

Na 2 jaar 2x per week fysiotherapie gehad te hebben voor mijn pijnlijke schouder, kwam jij op mijn pad. Ook al was en ben ik nog steeds heel erg bang voor naalden, ik heb het toch gedaan. De pijn in mijn schouder was toen ik begon bij jou eigenlijk niet meer te doen. Jij hebt mij gerustgesteld over het prikken van de naaldjes en ik heb het gedaan.

Wat ben ik daar blij mee. Ik heb nu 9 behandelingen gehad en heb nu zelfs al dagen dat ik geen pijn meer heb. Ik ben er nog niet helemaal maar heb er het goede vertrouwen in. Ik raad dit dus ook iedereen aan die met pijn en natuurlijk ook andere klachten rondloopt. Thanks Mariska vast voor zover.

Groetjes Daniëlle Kockelmann

*****

Fibromyalgie

Al jaren heb ik last van fibromyalgie. Er gaan periodes voorbij dat ik er geen last van heb, maar afgelopen tijd heb ik heel veel pijn gehad in mijn linkerbeen. Zo erg, dat ik moeite had met lopen. Ik was ook erg vermoeid (dat is ook een symptoom bij deze ziekte). Heb toen een afspraak gemaakt met Mariska en zij heeft mij voortreffelijk van de pijn verlost met de acupunctuurbehandelingen.

Voel me nu weer een stuk beter en heb weer energie. Mariska is een en al aandacht voor je en neemt alle tijd hiervoor, de behandeling die zij geeft is zeer rustgevend.

—Janny van den Bogaard-Baars

*****

Oorsuizen

In het najaar van 2015 kwam ik in de praktijk van Mariska Vet met klachten van oorsuizen/piepen, die ook veel spanning en onzekerheid met zich meebrachten. Het kennismaken en het opstellen van een behandelplan was een prettige start. Al na een paar behandelingen merkte ik dat er veel stress en spanning verdween. Niet alleen mijn energie kwam terug, maar ook het vertrouwen dat mijn klachten zouden verdwijnen groeide. Een prettige bijkomstigheid was dat mijn schouderklachten waar ik al een poos last van had ook verdwenen.

Inmiddels heb ik steeds minder last van het oorsuizen, ook wanneer ik het af en toe nog waarneem. Ik ben meer ontspannen dan de periode voor de behandelingen, werkelijk een wereld van verschil. Het komende jaar heb ik af en toe nog een ‘onderhoudsbehandeling’. Ik ben erg blij dat ik acupunctuur, en in het bijzonder Acupunctuur Maarssen, ontdekt heb.

— Flores

*****

Moe, futloos en weinig energie

+/- 1,5 jaar geleden ben ik voor het eerst bij Mariska geweest. Ze is een zeer vriendelijke, rustige en sociale vrouw, waar je je verhaal aan kwijt kunt en waar je je direct op je gemak voelt.

Ik ben moeder van 2 kleine kinderen, heb een drukke baan en zat midden in een stressvolle situatie in de privésfeer. Ik voelde me heel erg moe, futloos, had weinig energie en had last van mijn schouders en bekken (overgebleven zwangerschapskwaal).

Door de acupunctuurbehandelingen (eerst 1x per 2 weken en later 1x per maand) kreeg ik weer meer energie en werd ik langzaamaan weer mezelf. Even een uurtje ontspannen in combinatie met de naaldjes deed me erg goed. Tijdens de behandelingen heeft Mariska ook ‘cupping’ gebruikt om de spieren in  mijn schouders, nek en bekken losser te maken. Ik merkte al gauw verschil. Mijn schouders voelden ontspannen aan en de pijn in mijn bekken werd minder. Ik kon weer fanatieker gaan sporten en de stress gleed langzaam uit mijn lichaam weg.

Nu, na 1, 5 jaar, is de stress volledig uit mijn lijf en voel ik me weer fit en energiek. Ik kan weer de persoon zijn die ik wil zijn. Eens per maand kom ik nog bij Mariska langs om te ontspannen en daarna kan ik er weer een maand tegenaan.

Via deze weg wil ik Mariska enorm bedanken voor de goede behandelingen die mij enorm helpen mijn energieniveau op peil te houden en ik kijk alweer uit naar de volgende acupunctuurbehandeling.

Groetjes Suzanne

*****

Pijnklachten in de linkerzij

Het begon met lage rugpijn, maar na enkele weken verschoof de pijn in de rug naar pijn in de linkerflank. Zeurende pijn werd afgewisseld met zeer heftige pijnaanvallen, vooral in de nacht. Vermoedens van de artsen gingen uit naar het disfunctioneren van nieren of darm, maar een CT-scan leverde geen onregelmatigheden op. Wel ging het er steeds meer op lijken dat er sprake was van fysieke en mentale overbelasting, want ik had een zware tijd achter de rug. Fysiotherapie en osteopathie brachten wat verlichting op de korte termijn, maar de klachten bleven.

Uiteindelijk na overleg met de huisarts naar de acupunctuurpraktijk van mevrouw Vet gestapt. Ook daar was het eerst even zoeken naar de juiste behandeling. In mijn geval was het wel een behandeling van de wat langere duur, want de stress had zich kennelijk diep in mijn lichaam genesteld. Het evenwicht was duidelijk zoek. Maar na verloop van tijd verminderde de pijn en namen ook de pijnaanvallen af, totdat deze helemaal waren verdwenen. Ik heb sterk de indruk dat dat voor een belangrijk deel te danken is aan de acupunctuur. De behandeling zelf is ook bepaald geen straf. De entourage (rustige kamers), de zorg voor hygiëne en het rustgevende optreden van mevrouw Vet hebben ongetwijfeld ook een steentje bijgedragen aan het positieve resultaat.

— Harm

*****

Onverklaarbare pijn op de borst

Al meer dan 4 jaar had ik onverklaarbare pijn op mijn borst, links net onder het sleutelbeen. Medisch van alles gehad zoals CT-scan, MRI-scan, sportartsen en echo. Ook heb ik sessies gevolgd bij Cesartherapie, haptonomie, kinesiologie, psychologie en fysiotherapie. Alles hielp een beetje maar de pijn ging nooit helemaal weg. Totdat een sportarts en een masseuse mij wezen op acupunctuur. Meteen een afspraak gemaakt. Na 2 weken (4 behandelingen) waren de pijnen al helemaal weg. Echt ongeloofwaardig maar wel een ontzettend lekker gevoel! Dank je wel Mariska.

— Peter

*****

Een zeer gewenste zwangerschap

Begin 2015 kwam een vrouw van 35 jaar in de praktijk omdat ze graag zwanger wilde worden. Twee eerdere zwangerschappen waren in een vroeg stadium geëindigd in een miskraam en daarna lukte het al een paar jaar niet meer om zwanger te worden.

Na enkele acupunctuurbehandelingen, gericht op het in balans brengen van de vrouwelijke hormonen en het creëren van meer rust en ontspanning, bleek zij zwanger te zijn. Natuurlijk was zij heel erg blij, maar het bracht ook veel spanning met zich mee voor haar, omdat het al twee keer was misgegaan in de eerste maanden. Met begeleiding van regelmatige acupunctuurbehandelingen en Chinese kruidensupplementen verliep deze zwangerschap echter prima en eind dat jaar werd zij moeder van een prachtige, gezonde dochter.

(gepubliceerd met toestemming van de betrokkene)

*****

Spit
 
 Lage rugpijn (spit) en acupunctuur?
Inderdaad, na 4 weken tobben was ik met één behandeling van de pijn af, stond ik weer recht en kon mij vrij bewegen!
Daarna begon natuurlijk het werken aan voorkomen van lage rugpijn door o.a rekoefeningen, versterken van buikspieren/rugspieren,
veel te bewegen en afkoeling te voorkomen.
 
— Bernhard
 
*****
 
Zenuwpijn in schouder
 

Een klein wonder, met dank aan Mariska!

Zo’n 35 jaar (!) had ik last van zenuwpijn door twee gescheurde pezen in mijn schouder. Overdag maar ook ’s nachts. Om de paar jaar haalde ik een Cortison-injectie bij de huisarts, waarmee de pijn wat werd onderdrukt. Deze injecties hielpen echter steeds minder. Daarom heb ik een half jaar geleden een MRI-scan laten uitvoeren: één pees kan operatief worden hersteld met een slagingskans van ca 50 %, de andere pees is ‘vervet’ en kan geen dienst meer doen. Ik zag op tegen de lange herstelperiode van een half jaar na de operatie plus de geringe slagingskans.

Toen heb ik maar eens acupunctuur geprobeerd, onder het motto: ‘’Baat het niet, dan schaadt het niet’’. En warempel: na ca. zes behandelingen was ik voor 90 % van de zenuwpijn af! En nu inmiddels al een half jaar lang! Uiteraard zijn de pezen niet genezen en zijn de functies van de arm daardoor nog steeds beperkt, maar de zenuwpijn is (meestal) afwezig.

— Ron Noordenbos

*****

Chronische vermoeidheid en schouderpijn

Met hevige en al jaren durende vermoeidheidsklachten en pijn in arm en schouder, kwam ik uiteindelijk terecht bij Mariska Vet. Na 3 acupunctuurbehandelingen bemerkte ik al lichte verbeteringen. Nu, na 5 behandelingen, krijg ik steeds meer energie en heb ik bijna geen pijnklachten meer.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar de praktijk van Mariska te gaan. Acupunctuur blijkt een goede remedie te zijn om weer beter in je vel te komen.

— Hilda Stofmeel-van Zuijlen

*****

Bijna pijnloze vakantie na polsbreuk

Door domme pech bij een valpartij in de sneeuw, brak ik mijn pols tijdens een korte vakantie in Belgie.  De artsen in het ziekenhuis constateerde een gecompliceerde breuk die operatief hersteld moest worden. Daags erna mocht ik weer naar huis en kreeg een behoorlijke lading pijnstillers mee. Helaas waren die voor de eerste dagen niet toereikend. Mariska was ook mee met onze groep vrienden op vakantie en wist met haar acupunctuurbehandeling de pijn zodanig te beteugelen dat ik toch nog van mijn vakantie heb kunnen genieten. Ik had nog nooit eerder acupunctuur gehad en heb de behandeling van Mariska ondergaan zonder verwachtingen vooraf. Mariska is een prettige, rustige behandelaar met een professionele manier van werken die steeds oog heeft voor haar patiënt.

— Mirjam

*****

Reuma

Na jarenlange ongemakken met reuma en maag-darmstoornissen, raadde men mij aan acupunctuur te proberen.Uiteindelijk dacht: ik baat het niet het schaadt ook niet. Hij raadde mij aan Mevr. M.Vet te proberen, die is rustig. Na de eerste sessie was ik rustiger, minder gespannen. Na vijf behandelingen heb ik minder pijn, kan me beter omkeren in mijn bed. Als ik stil lig ben ik zo goed als pijnloos. Mijn maag-darmstoornis werd rustiger. Ik heb geen diarree meer gehad. Ik moet wel opletten wat ik eet en me niet te druk maken, spanning is niet goed.

Op tachtigjarige leeftijd ben ik heel blij met het resultaat. 

— Mevr. G.M van Diepen-Leek

*****

Burnout

Toen ik op mijn 65ste een burn-out kreeg, koos ik voor de natuurlijke aanpak van Acupunctuur Maarssen. Na een reeks behandelingen om de balans in mijn lichaam weer terug te krijgen voel ik mij stukken beter en rustiger. Mariska heeft alle tijd en aandacht genomen om mijn verhaal en klachten aan te horen en te analyseren en combineren.
Na elke behandeling dacht ik: “Ha, ik zit weer lekker in mijn vel! Zo kan ik weer een poosje vooruit!” 

Het geeft een rustig gevoel om zo’n behandeling te krijgen en geen medicijnen te hoeven slikken. Bedankt Mariska!

— Truus Eilander-Klaver

Bel of mail vandaag nog om te horen wat acupunctuur voor u kan doen: 06-55572910 of info@acupunctuurmaarssen.nl