Griep en verkoudheid

Het is weer zover: de zomer is nu echt voorbij en er heersen weer allerlei verkoudheids- en griepvirussen. Afgelopen week in mijn praktijk zag ik aan de energiescans die ik bij mijn cliënten maak dat bijna iedereen wel iets onder de leden had. Soms onschuldig en nauwelijks merkbaar, maar soms ook flink vervelend. Hoe kun je deze tijd van het jaar nu doorkomen zonder ten prooi te vallen aan elk virus dat heerst?

Het allerbelangrijkste is een gezond afweersysteem. Want als je afweer goed is, word je niet ziek, ook al kom je in contact met virussen en bacteriën. Acupunctuur kan het afweersysteem helpen versterken door een paar strategisch geplaatste naaldjes in de energiebanen van het lichaam.

In de Chinese geneeskunde wordt de afweer de “Wei Qi” genoemd. Een laag van beschermende energie langs de buitenzijde van het lichaam. Acupunctuur stimuleert de circulatie van bloed en energie en versterkt daardoor de natuurlijke afweersystemen van het lichaam, ofwel de “Wei Qi”.

Ben je toch ziek geworden? Acupunctuur en Chinese geneeswijzen kunnen helpen om sneller beter te worden en klachten te verminderen zoals koorts, rillingen, spierpijn, loopneus, keelpijn en hoesten. Een voordeel is dat je niet alleen sneller beter bent, maar dat je afweer ook wordt versterkt waardoor je de volgende keer niet zo snel ziek wordt!

Een goede manier om je lichaam en afweer sterk te houden en ziekte te voorkomen is seizoensgebonden acupunctuur: met slechts vier behandelingen per jaar – in elk seizoen één – versterk je de orgaansystemen van het lichaam en worden beginnende probleempjes aangepakt voordat je er echt last van krijgt.

Bel voor meer informatie over hoe ik je kan helpen gezond te blijven deze winter!