Aangezichtsverlamming

Aangezichtsverlamming, ook wel de ziekte van Bell genoemd, is een ontsteking van een zenuw in het gezicht. Hierdoor werken de spieren aan één kant van het gezicht niet meer. De mond trekt scheef en het oog sluit niet meer goed. Dit kan zomaar optreden en is heel beangstigend, omdat de symptomen erg lijken op die van een beroerte. Andere symptomen die er ook bij kunnen horen zijn tintelingen in het gezicht, trekkingen van het oog, hoofdpijn, nekpijn, geheugenproblemen en zelfs evenwichtsstoornissen. Omdat de gezichtszenuw ook werkt op de speekselklieren, kan ook de smaakbeleving veranderd zijn.

(Foto’s bij aanvang van de ziekte: de mond trekt scheef en het oog sluit niet meer)

Als dit u overkomt is het belangrijk om eerst naar een arts te gaan en te laten onderzoeken of u geen beroerte heeft. Als de diagnose officieel aangezichtsverlamming is, krijgt u waarschijnlijk prednison voorgeschreven en eventueel een oogzalf en een oogverband voor de nacht. Dit om te voorkomen dat het oog uitdroogt omdat het niet meer goed dicht gaat.

Het herstel kan lang duren en is niet altijd volledig. Hoe hoger de leeftijd hoe meer kans op restverschijnselen zoals een blijvend scheve mond. Maar: hoe eerder het begint te verbeteren hoe groter de kans dat het volledig herstelt.

Gelukkig kan acupunctuur hierbij heel goed helpen. De prognose is het beste als er zo snel mogelijk na het begin van de ziekte begonnen wordt met de behandeling: de eerste drie weken zijn de “golden time”, maar ook hierna is er nog veel mogelijk. Het is belangrijk om heel regelmatig te behandelen, dat geeft het beste en snelste resultaat. Als we er snel bij zijn zal er ook al gauw verbetering optreden: bij deze cliënt hebben we elke dag behandeld voor 10 dagen en na 17 dagen waren de symptomen al voor 99% verdwenen.

(Na 17 dagen: de mondhoek doet weer mee en het oog gaat weer dicht)

Dus krijgt u ooit te maken met de aangezichtsverlamming, wees er dan snel bij en neem contact met me op! Ik maak met spoed tijd voor u.

Bel 06-55572910 of mail naar info@acupunctuurmaarssen.nl