Maak je goede voornemens waar dit jaar!

Het nieuwe jaar staat voor de deur en in deze tijd van het jaar maken we de balans op. Wat ging er goed dit jaar en wat willen we volgend jaar anders doen? Het is belangrijk om echt even de tijd te nemen voor dit proces. De Kerstperiode is een mooie gelegenheid daarvoor.

Bijna iedereen heeft wel een goed voornemen voor 2018. Vaak gaat dat over gezonder leven. We willen stoppen met roken, afvallen, meer gaan sporten – nu écht! – of onze stress verminderen met meditatie en mindfulness. Een heel goed idee… maar ook een uitdaging.

Acupunctuur en Chinese geneeskunde helpen je je doelen voor het nieuwe jaar te bereiken omdat het helpt bij het voorkomen van ziekte, stress en pijn verlicht, je energielevel verbetert en je meer in balans brengt. Zo ben je beter in staat je goede voornemens waar te maken!

Een paar voorbeelden van hoe acupunctuur je kan helpen je doelen te bereiken:

Weg met stress

Stress verminderen staat altijd in de top 10 van goede voornemens en dat is niet voor niets. Stress is vaak een belangrijke factor bij ziekte en afnemende gezondheid. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur effect heeft bij het behandelen van stress en spanning en het verlagen van de bloeddruk. Naast acupunctuur biedt de Traditionele geneeskunde nog veel meer mogelijkheden voor stressreductie.

Betere kwaliteit van leven

Als je chronisch pijn hebt en daardoor niet ten volle van het leven kunt genieten, kan acupunctuur je helpen, ongeacht de oorzaak van je pijn of waar deze zich bevindt. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen een natuurlijke behandeling van hun pijnklachten in plaats van het slikken van pijnstillers en ermee doorlopen.

Acupunctuur vermindert niet alleen de pijn, maar versnelt ook het genezingsproces door de bloedsomloop te verbeteren en extra witte bloedcellen te sturen naar het pijnlijke gebied.

Eerste hulp bij sportblessures

Ga je in januari fanatiek sporten, dan liggen blessures op de loer als je té snel te veel wilt bereiken. Recent onderzoek wijst uit dat acupunctuur een effectieve behandeling is voor sportblessures zoals kneuzingen, verstuikingen, spier- en gewrichtspijn en shin splints.

Afvallen

Afvallen is de absolute nummer 1 van de goede voornemens. Acupunctuur en Chinese geneeskunde kunnen je ondersteunen bij het bereiken én behouden van je streefgewicht. Het zorgt voor een betere spijsvertering, reguleert stress en emoties, vermindert het hongergevoel, verbetert de stofwisseling en verdrijft de plotselinge “snack-trek”. Hierdoor krijgt het lichaam meer energie, worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen beter uitgescheiden zodat overeten niet meer nodig is en je je lekker in je vel voelt.

Bel vandaag nog voor een afspraak en laat me je helpen je goede voornemens waar te maken in 2018!